Το Όραμα της Αδελφότητας Δεσποτικού πιστό στο πνεύμα του Καταστατικού, παραμένει φιλόμαθο και φιλεκπαιδευτικό.

Κεντρικός μας στόχος η καλύτερη δυνατή προβολή και ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του τόπου μας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, που μας παρέχει εύκολη πρόσβαση μέσω διαδικτύου, κατασκευάσαμε και σας παρουσιάζουμε το νέο site «Αδελφότητα Δεσποτικού».

Η ιστοσελίδα διαθέτει λιτή και φιλική δομή για τον χρήστη, εύκολη πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και πολλές λειτουργίες.

Περνώντας σε νέους δρόμους επικοινωνίας, ενημέρωσης και διάδρασης με τους συγχωριανούς, τους φίλους του Δεσποτικού και τους επισκέπτες του ιστότοπου, σας καλούμε να περιηγηθείτε στο πλούσιο περιεχόμενο του.

Η ιστοσελίδα περιέχει σημαντικό τμήμα από την μέχρι σήμερα δραστηριότητα της Αδελφότητας, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία που αφορούν το χωριό, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, καθώς και ψηφιοποιημένο το σύνολο των φύλλων της εφημερίδας μας, «Φωνή του Δεσποτικού» (152 τεύχη), από το πρώτο έτος έκδοσής της, το 1988, μέχρι σήμερα.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε το ανάπτυγμα των σελίδων και τις ετικέτες των άρθρων, ώστε να έχετε μια πλήρη άποψη του περιεχομένου https://despotiko.net/navigation/

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε όλους εκείνους που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη δημιουργία του συγκριμένου ιστότοπου.

Συγκεκριμένα:

Τον κο Νικόλαο Κακαϊδή, παλαιότερο Πρόεδρο της Αδελφότητας, φιλόλογο-συγγραφέα-ιστορικό, για τις πολύτιμες πληροφορίες που αντλήσαμε από το βιβλίο του «ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ (ΙΛΙΟ-ΚΡΕΤΣΟΥΝΙΣΤΑ) Ιστορία-Πρόσωπα-Πολιτισμός».

Την κα Αντιγόνη Βρέλλη για τα άρθρα και τις φωτογραφίες αρχείου που μας παραχώρησε.

Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δεσποτικού, κο Βασίλη Σ. Κώτση, για τη συνεργασία του.

Επίσης, τις κυρίες Μάχη Νασούλη – Κώτση, την Αντιπρόεδρο Ειρήνη Τσεκούρα, την Ολυμπία Μπέη, τη Βασιλική Παπαγιάννη και τον φίλο του χωριού μας κο Γιάννη Μήτση, για το φωτογραφικό υλικο που μας παραχώρησαν, τους κυρίους Σπύρο Κώτση και Χρήστο Καξήρα για τη βοήθειά τους.

Το φωτογραφικό υλικό το οφείλουμε και σε όλους όσους Δεσποτικιώτες άνοιξαν τα σπίτια τους ή μας παραχώρησαν υλικό. Ειδικά τις κυρίες Νίκη Κακαϊδή – Δρακοπούλου, Αλεξάνδρα Δρόλια, Εύη Κακαϊδή, Κατερίνα Ρίγγα, Ελευθερία Κουνάβη, Αθηνά Μιχοπούλου – Ψύγκα.

Τέλος, τη συγχωριανή μας, κα Ματίνα Βαταβάλη, κόρη της κας Αγγελικής Πασχίδη – Βαταβάλη, η οποία ανέλαβε τη δημιουργία και τον σχεδιασμό, ενός δεσποτικού site. Την ευχαριστώ προσωπικά για τον επαγγελματισμό της, την επεξεργασία του οπτικού περιεχομένου, το ζήλο και την επιθυμία για την άρτια υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι η μεγάλη αυτή βάση δεδομένων φιλοξενείται από τη Brandhellas του φίλου του χωριού μας, κου Κωνσταντίνου Καπέλα.

Η Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Κακαϊδή